Aki felújítás előtt áll, annak a legtöbb esetben megfordul az alábbi kérdés a fejében: „Hogyan válasszak beltéri falfestéket?” A válasz az alábbi blog cikkünkből kiderül!

Egy jó tanácsunk van, már az elején: Ez pedig nem más, mint hogy nem biztos, hogy az olcsóbb a jobb!

Miket kell megnézned, mielőtt megvásárolsz egy festéket?

A festékek eltérő terméktulajdonságaik miatt, eltérő kiadóssággal rendelkeznek, így vásárláskor érdemes szemügyre venni az ár mellett a kiadósságot, továbbá csak annyi festéket szükséges haza vinni, amennyit fel is használsz. 

Végül, de nem utolsó sorban: 4 lépés, amely segít kiszámolni, hogy mennyi festékre lesz szükséged!

  1. Ahhoz, hogy megkapd a teljes négyzetméter értéket, mérd meg a falak szélességét és magasságát egy mérőszalaggal, és a kapott számokat szorozd össze.
  2. Majd vond ki az ablakok és az ajtók által elfoglalt területet a fentivel megegyező számítási módszer használatával, és vedd ki ezeket a teljes négyzetméter értékből.
  3. Harmadik lépésként szorozd meg az új teljes négyzetméter értéket a szükséges rétegek számával. A mi javaslatunk, hogy legalább két réteggel számolj.
  4. Végül oszd el ezt a teljes számot a festékesdobozon levő m²/l számmal, ami nem más, mint a festék kiadóssága. Ez megadja a festéshez szükséges festék teljes mennyiségét.

További kérdésed van? Megtekintenéd aktuális kínálatunkat? Várunk üzletünkben!