A fém felületek felújítása ijesztőnek tűnhet, de ez sem ördöngösség, az eljárás kísértetiesen hasonló, mint a fa esetében.

3 lépésből áll a felújítási folyamat

1. TISZTÍTÁS

A málló, rozsdás felületet le kell csiszolni. Első nekifutásra drótkefével a nagyját le tudjuk dörzsölni, ha ezzel megvagyunk, használhatunk durvább csiszolópapírt vagy csiszolóvásznat. Ha megvagyunk, következik a zsírtalanítás, amelyet végezhetünk mosószeres vízzel, vagy zsírtalanító folyadékkal. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert az új réteg festék így tud majd könnyen megtapadni.

2. ALAPOZÁS

Az alapozáshoz célszerű korróziógátló alapozót használni, ecsettel felkenve, egy rétegben, ezzel is a felület tartósságát növeljük.

3. FEDŐRÉTEG

Ezután következik a fedőréteg, a selyem vagy magasfényű zománcfesték felvitele. Ezt két rétegben, ecsettel vagy kis méretű hengerrel tudjuk felvinni, de ügyelni kell rá, hogy a sarkok, nehezebben elérhető részek is alaposan le legyenek festve, hogy a rozsda ne térhessen vissza a későbbiekben sem.

FONTOS! A felület előkészítését semmiképp nem javasolt elhagyni!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*