Mindig is tudni szerettél volna minden fontos információt a homlokzatfestésről? A legjobb helyen jársz, hiszen most megosztjuk veled homlokzatfestési kisokosunkat!

Miért fontos a homlokzatfestés?

  • Díszíti a falfelületet
  • A festés helyes alkalmazás esetén megőrzi vagy javítja az épület értékeit
  • A fal megvédése a portól és egyéb külső, valamint környezeti hatásoktól
  • A homlokzat időnkénti felújító festése azért fontos, hogy ne tűnjön lepusztultnak, elhanyagoltnak a ház.

Mit jelent egy homlokzatfesték esetében az öntisztító kifejezés?

Biztos tapasztaltad már, hogy utcafronton vagy a garázs bejáratánál a fal befeketedik a koromtól, vagy éppen a száraz nyári napokon megül rajta a por. Ez természetes folyamat sajnos nem tudunk ellene védekezni. Az öntisztuló homlokzatfesték egy olyan adalékkal ellátott anyag, ami meggátolja a szennyeződés megülepedését a falon és egy frissítő zápor alkalmával a vízzel együtt a por is lepereg a homlokzatunkról.

Melyik évszakban érdemes a homlokzatfestésnek nekilátni?

A homlokzat festését, tavasszal vagy ősszel érdemes végeznünk, akkor, amikor több napig nem ígérkezik nagyobb eső. Általánosan elmondható, hogy 5°C alatt és 25°C fok felett nehéz jó munkát végezni.

Nagyon melegben a festék túl gyorsan szárad, nehéz korrigálni, illetve a beszívódást is nehezíti a meleg. Illetve a káros és erős UV sugárzás is ronthatja a festék hatékonyságát.

A homlokzat festéséhez minden esetben csak akkor kezdjünk hozzá, ha a munkafelület teljes rétegvastagságban száraz, csapadéktól és építési nedvességtől mentes!