Különböző felületekhez és munkákhoz eltérő alapanyagok használata javasolt. Ebben a blog bejegyzésben nézzük, hogy mikor érdemes vékony lazúrt és mikor vastag lazúrt választanod. Melyik mikor jó? Maradj velünk és elmondjuk!

Mit érdemes a vékonylazúrról tudnod? 

Mélyen behatol a fába, a fa felületén vékony, de ellenálló réteget képez, szerkezetileg védi a fát. Ezért a fizikai hatások ellen, mint például a víz, szél, napsütés kellő védelmet biztosít a fának. Emellett a vékonylazúr kiemeli a fa természetes erezetét, a kétféle rost színe között még kontrasztosabb hatást eredményez. 

Mikor van segítségedre a vastag lazúr?

A vastag lazúr jól beszívódik és vízzáró réteget képez és felületi védelmet ad. Ezen tulajdonsága miatt főleg mérettartó faszerkezetre ajánlott felhordani, mint ajtó, ablak, pergola, szaletli. A vastaglazúr kevésbé engedi láttatni a fa erezetét, bár a sötétebb tónusokat jól kiemeli. 

Henger választás

A festéket már beszerezted már csak a megfelelő festőhenger kiválasztása van hátra? Különböző festőhengerek, különböző fajta festékekhez és felületekhez valók, ezért nem mindegy mikor, milyen munkához, melyiket használjuk.